NAPIS NA...

Dziś pora na napis...

Od rana pod przewodnictwem Pana Marka Nowaka z Bestwiny trudzimy się, aby na naszym kamieniu na początku drogi krzyżowej - został umieszczony napis - ALWERNIA CZYRNEŃSKA - 16. VIII. 2014r.

Pomocnicami Marka zostały żona Lucynka i Pani Ewa Adamik...

Napis został wykonany w FIRMIE STALMET - w Czechowicach Dziedzicach. Ta Firma wykonała również dla nas części stalowe piłkochwytów... Panu Stanisławowi Szostakowi z Bestwiny - bardzo dziękuję za wykonanie - wszystkich uchwytów do montażu...

W międzyczasie odwiedzili nas w drodze na Skrzyczne - Pani Maria Krzak z Małżonkiem i córką siostrą Miwianą ze Zgromadzenia Sióstr Matki Bożej Miłosierdzia z Krakowa... Pani Maria była już w naszym Domu z klasą ze Szkoły Podstawowej z Czechowic... Dziś w drodze... - zna problemy tego miejsca i w darze rodzinnym zafundowała rzeźbę Chrystusa na Krzyżu... Drodzy Małżonkowie ogromne Bóg  Zapłać!!!

Pan Janusz Krupa zainstalował na golgocie nowe reflektory - może uda się wieczorem je właściwie ustawić na nasze rzeźby... Pani Ewo - dzięki!

Wszystkim za wszystko - dziękuję!!!

Być dobrym chrześcijaninem oznacza mieć czyste serce, widzieć Boga w każdym człowieku, kochać się wzajemnie tak, jak kocha nas Jezus.

Bł. Matka Teresa z Kalkuty.