GORZYCE WIELKIE

Kolejny sierpniowy tydzień gościła w naszym ośrodku grupa młodych ludzi wraz z opiekunem, księdzem Tomaszem Śleziakiem.

OPOLE

W dniach od 27.07-2.08 w naszym ośrodku gościliśmy Oazę Dzieci Bożych z Opola. Opiekunem grupy był ksiądz Przemysław Król.

KRAKÓW

Od 21-26.07 rekolekcje wakacyjne przeżywała grupa Rodzin z Krakowa wraz z  Ojcem Witoldem Młodkowskim.

FUNDACJA CENTRUM EDUKACYJNE RODZINY

Pierwszą grupą wakacyjną, która gościła w naszym ośrodku aż 10 dni była Fundacja Centrum Edukacyjne Rodziny z Warszawy. Grupa liczyła 30 uczestników wraz z opiekunem - księdzem Andrzejem Krzesińskim, kierowniczką grupy - Sylwią Jaźwińską i opiekunami: Pawłem i Elżbietą. Miejmy nadzieję, że czas który spędzili (codzienne wycieczki w góry, Msze święte z konferencjami księdza Andrzeja, gry i zabawy na boisku, wspólne ognisko) pozwolił "naładowac akumulatory" na cały rok...

Ministranci z Czechowic

W czerwcowy weekend (12-14) swoje rekolekcje przeżywała grupa ministrantów z Czechowic - Dziedzic. Przybyli wraz ze swoim opiekunem, księdzem Andrzejem Kuźmą.

Grupa Modlitewna z Katowic

W dniach: 22-24.05 w ośrodku gościliśmy Grupę modlitewną z Katowic.

Neokatechumenat z Chorzowa 15-17.05.2015

W piękny majowy weekend (15-17) gościliśmy NEOKATECHUMENAT z Chorzowa.

DIAKONI z OPOLA 16.05.2015

Za oknem piękna, wiosenna pogoda. Takie chwile warto wykorzystac aktywnie - jeżdżąc na rowerze, uprawiając sport na świeżym powietrzu czy spacerując. Nasi Goście również wykorzystali ten czas na spcerze. O kim mowa ? Otóż nasz ośrodek odwiedziła grupa 20 diakonów z WYŻSZEGO MIĘDZYDIECEZJALNEGO SEMINARIUM DUCHOWNEGO DIECEZJI GLIWICKIEJ I OPOLSKIEJ.
Przybyli wraz ze swoim opiekunem - ks. Piotrem Kutynią. Po długiej wędrówce, "bezpieczną przystań" znaleźli właśnie w naszym caritasowskim ośrodku. Był czas na wspólną modlitwę, posiłek i zebranie sił do dalszej wędrówki. Po chwili odpoczynku opuścili nasz ośrodek, ale zapowiedzieli, że ponownie nas odwiedzą.

OAZA z Jawiszowic 17-19.04.2015

"Naszą oazą wybraliśmy się po raz kolejny w to miejsce, ponieważ zachwyciła nas tutejsza atmosfera i klimat.
Przez te dni zachwycaliśmy się pięknymi widokami i pysznym jedzeniem oraz gościnnością księdza Włodzimierza i współpracowników.
Mieliśmy czas na zabawę, wspólne rozmowy, ale głównie na spotkanie z Panem Jezusem
i wychwalanie Go poprzez śpiew. Na pewno jeszcze nie raz odwiedzimy to miejsce :)"

oazowicze z Jawiszowic

REKOLEKCJE KAPŁAŃSKIE 6-8.04.2015

W Poniedziałek Wielkanocny swoje rekolekcje rozpoczęli księża. Konferencje głosił ksiądz Rafał Brzuchański.
Pomimo nie sprzyjającej pogody humory dopisywały.

Ziemia jest twoim okrętem, nie siedzibą.